Thursday, December 30, 2010

鍋 Hot Pot

こちらは先週晩ご飯に頂いた鍋料理です。白菜と豚肉のミルフィーユ鍋。制作過程は楽しくて簡単そして見た目も綺麗で味も良し。皆さんもお試しあれ。
We had Hot Pot dinner last week.  This is "Nappa cabbage and sliced pork millefeuille Hot Pot."  The process of making this dish was fun and easy.  And I think the dish looked pretty and tasted good.  Does anybody want to try?

 まずは白菜の葉っぱと薄切りの豚肉を交互に重ねていきます。そして切ったら綺麗に鍋の中に並べます。
First, I layered Nappa cabbage and sliced pork. Then, I cut them and put them nicely in a pot.

水をいれ、塩こしょうをして煮込み、醤油ダレで頂きました。
Then I added some water, seasoned with salt and pepper and cooked.  We ate with soy sauce based sauce.

5 comments:

  1. 陳家のみなさん。新年おめでとう。
    このお鍋なら私にも出来そうです。
    早速チャレンジしてみます。ありがとう!

    ReplyDelete
  2. Dr.Aoki. 新年おめでとうございます!
    このお鍋、今回私にはお肉が多かったです。
    白菜の層を少し厚くすると良いかもしれませんね。

    ReplyDelete
  3. とってもおいしそうですねーーー!!

    たべたいいなーーーー!

    ReplyDelete
  4. 確かに断面を見ると肉が多すぎますね。肉の換わりにハンバーグにしてコンソメスープでも好いですね。

    ReplyDelete

雪だるま? Snowman?

 今頃こんな所で何やってるのー???😅🤣🤣🤣 What are you doing here now???? 😅🤣🤣🤣🤣