Thursday, October 4, 2018

台所の科学 Kitchen Science

 これは赤紫蘇の葉っぱ。10分ほど煮立てています。
This is purple perilla leaves.  I boiled them about 10 min.

 こちらが葉っぱを漉した後の液体。かなり濃い紫。
This is the liquid after straining all the leaves.  Very dark purple.

 そこにレモン汁を入れたら一瞬にして色が変わった。。あらま!
Adding lemon juice to the liquid quickly changed its color.  Wow!

こんな綺麗な色のドリンクが出来上がりました。レモン汁を入れたことで液体のpHが変わったのだそうです。詳しくは=>こちら<=を読んで見てください。
I got this beautiful colored drink in the end.  Acidity of lemon juice changed the pH of the liquid and its color.  You can read about it here => CLICK<=

or here....

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雪だるま? Snowman?

 今頃こんな所で何やってるのー???😅🤣🤣🤣 What are you doing here now???? 😅🤣🤣🤣🤣