Tuesday, November 27, 2012

手作りキムチ Homemade Kim Chi

韓国人のお友達がキムチを沢山漬けると言うのでお手伝いに。お手伝いと言うより、キムチ作り教室って感じでした。
A Korean friend said she was going to make a lot of Kim Chi, so I went to help her.   It was actually more like a Kim Chi making class.

粉唐辛子が♡になってるー!
Chili powder is in ♡ shape!

 大根、ネギ、粉唐辛子、梨、ニンニク、ショウガ、砂糖、ナンプラー、水、塩が入っています。
Daikon radish, green onion, chili powder, Asian pear, garlic, ginger, sugar, fish sauce, water, salt were in the bowl.

 一晩塩水に浸けた白菜に大根のミックスを挟んでいきました
We stuffed radish mixture between cabbage leaves which were soaked in salt water overnight.

じゃじゃーーん。1日置いたら食べられまーす。明日が楽しみーー!
Tada~!  Let it sit for a day then we can eat.  Looking forward to tasting it tomorrow!

4 comments:

  1. うわー。おいしそう。辛そう?ホームメイドキムチ。mashisoyo??

    ReplyDelete
  2. 1日待たなくちゃいけないのー!がまんがまん。。。
    明日味の方は報告します。

    ReplyDelete
  3. ナンプラーまで入れるんですね!
    そうか、それがあみとかイカの塩辛の代用になっているんだと思いました。
    辛そーなキムチだけど、すごくおいしそう。
    これから時々作ってみます?

    味の報告待ってます。

    ReplyDelete
  4. 美智子さん
    そうなんです、友達が言ってました。
    本当なら、あみとかイカの塩辛とか入れるんだけど。。
    ナンプラーの方が簡単だって。

    ReplyDelete

雪だるま? Snowman?

 今頃こんな所で何やってるのー???😅🤣🤣🤣 What are you doing here now???? 😅🤣🤣🤣🤣