Monday, October 11, 2010

ゆで卵 Boiled Egg



テレビでゆで卵の殻を簡単にむく方法というのをやっていました。新鮮な卵はどうしてもうまくむけないのが普通。しかし、トリックがあるのだそうで、 テレビでやっていた通りに早速実践してみました。そのトリックとは、卵のお尻の方(気室)にひびを入れてから茹でると言う事です。

There was a program on TV which talked about how to remove shells from hard boiled eggs quickly and easily.  Usually, boiled eggs made from fresh eggs are hard to peel.  BUT, there is a trick!  I put that trick in action.  The trick is to make a little crack in air cells and then boil the eggs. 


なんと本当につるっと簡単に殻が剥けましたよ!すっご〜い。ちょっとした事なんですけど、知っているととお〜〜っても作業が楽になりますね。

Wow, it worked!  It was SO easy to peel the shells.  Just a little knowledge can make a big difference in what we do.  

2 comments:

  1. 家もためしてガッテンでみたよ!
    新鮮な卵もつるっときれいにむけちゃいます!!!!

    ReplyDelete
  2. そうなんだよねぇ〜〜。
    本当にすごいよね!

    ReplyDelete

雪だるま? Snowman?

 今頃こんな所で何やってるのー???😅🤣🤣🤣 What are you doing here now???? 😅🤣🤣🤣🤣