Sunday, January 29, 2017

旧正月とローストダック Chinese New Year & A Roast Duck

新年快楽。昨日は旧正月だったので中国人のお友達を招いて一緒にお祝いをしました。
Happy Chinese New Year.  Yesterday was Chinese New Year, so we invited a Chinese friend and celebrated it together.

そして初めてローストダックに挑戦。まずは鴨に塩、胡椒、五香粉を。
And we tried roasting a duck for the first time.  A duck was seasoned with salt, pepper and five spices first.

鴨のお腹の中に入れる調味料を準備。
We prepared the seasoning that goes inside cavity.

 ネギ、大蒜、生姜は油で香りを出してから他の調味料と混ぜ、お腹の中に入れて、鴨さんはオーブンの中へ!
Green onion, garlic and ginger was fried with oil to bring out the flavor and mixed with other seasonings.  Then, the mixture was put into cavity and the duck went into an oven.
鴨さんは全部で1時間半ちょっと焼かれました。
The duck was rotated a little over one hour and a half.

出来上がり〜!なかなかいい感じに焼けました。
It's done!  The duck was roasted quite nicely.


皮はカリカリで、お肉は柔らかくてジューシーでいいお味でした。初めてなのにかなりいい出来でした。今回はシーズニングをつけてからマリネする時間が無かったのですが、次回は少し時間を置いてから焼いたら、もっと美味しくなる事間違いなし!
The skin was crispy, the meat was very tender, juicy and tasted really good.  It was quite well done for the first time.  We didn't have time to marinate the meat after seasoning this time, but if we would marinate it a bit longer next time, I am sure it will taste even better!

鴨さんはオーブンの中でこんなに沢山の油を流して痩せました。😜
The duck shed a lot of oil and lost some weight.😜

レシピはこちらです。英語ですけど😂=>レシピ<=クリック
FYI, this is the recipe we followed. => recipe<=Click

4 comments:

  1. ひぃえーーーーー!
    鴨、まんまや--ん!!!
    でも。。。おいしそ~~!
    家でこんなのでたことないし、食べたこともないから。
    食べたい…。

    脂。こんなに出るんだね!
    さっぱりヘルシー!?

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    1. ひい。じゃあ、遊びに来たら作ってやる!歓迎料理ってことで!!😊
      うん。これだけ汗・いや油流したから、意外としつこくなかったよ!!!
      美味しかった。

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  2. おー!よくやったわね!
    鳥の丸焼きは米国暮らしの時も、時々やったことでしょうから完璧!美味しそ〜う!

    ペチャンガに行ったら中国の旧正月の飾りつけだったよ。バッフェでカニをいっぱい食べたけど、北京ダックはあったのかなぁ?

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    1. いやいや。。アメリカにいた時は、丸焼き鳥はコスコでお買い上げ!焼いたことなんてありませんよ!!だから、このアヒルちゃんが上手に焼けて嬉しかったよー。
      ペチャンガは中国人のお客さんも多いから中国風飾り付けかな。え?ダックなかった?カニに集中しすぎたか?

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雪だるま? Snowman?

 今頃こんな所で何やってるのー???😅🤣🤣🤣 What are you doing here now???? 😅🤣🤣🤣🤣