Monday, September 7, 2015

ぬか漬け Nukazuke

初めてぬか漬けを始めてみました。
I've started Nukazuke(fermented rice bran bed) for the first time.

まずはキュウリで。
First, I tried with a cucumber. 

 一晩で出来上がり!まだまだ伝統的なぬか漬けの味の深みはありません。
Ready to eat after overnight.  It doesn't have the rich flavor of traditional Nukazuke yet.

最低一日に2回はかき混ぜる事!その裏には科学的理由があります。興味のある方はこちらの記事をを読んでください。混ぜ混ぜ結構楽しいですよ。美味しくなれーって良いながら、愛情注いでます。
I supposed to mix the bed at least twice a day.  It has the scientific reason behind it, but it's too hard to explain in English here.  So, please read this article.  Mixing is kind of fun.  I am telling the bed to become tasty and pouring my love into it.

2 comments:

  1. 一夜漬けだと、旨みがでないわね。

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  2. MIyukiさん。ぬか漬け、思ったよりも難しい。。。まだ味が。。。それに、塩っぱ過ぎる。。。

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雪だるま? Snowman?

 今頃こんな所で何やってるのー???😅🤣🤣🤣 What are you doing here now???? 😅🤣🤣🤣🤣