初めてぬか漬けを始めてみました。
I've started Nukazuke(fermented rice bran bed) for the first time.
まずはキュウリで。
First, I tried with a cucumber.
一晩で出来上がり!まだまだ伝統的なぬか漬けの味の深みはありません。
Ready to eat after overnight. It doesn't have the rich flavor of traditional Nukazuke yet.
最低一日に2回はかき混ぜる事!その裏には科学的理由があります。興味のある方はこちらの記事をを読んでください。混ぜ混ぜ結構楽しいですよ。美味しくなれーって良いながら、愛情注いでます。
I supposed to mix the bed at least twice a day. It has the scientific reason behind it, but it's too hard to explain in English here. So, please read this article. Mixing is kind of fun. I am telling the bed to become tasty and pouring my love into it.
一夜漬けだと、旨みがでないわね。
ReplyDeleteMIyukiさん。ぬか漬け、思ったよりも難しい。。。まだ味が。。。それに、塩っぱ過ぎる。。。
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