I was very lucky to find Ume (Chinese Plum) at a Japanese grocery store on Friday since it's rarely sold in stores in USA.
まずは梅を洗って一晩冷凍しました。そして、蜂蜜とお砂糖と共にビンの中へ。後でお酢を加えるかもしれません。ジュースが飲めるまで1週間は待たないといけませんね。楽しみだなー。
I washed the plums and froze them overnight first, then I put them in a jar with honey and sugar. I might add some vinegar later. It will take at least a week before the juice is ready to drink. I am so excited!
日本のスーパーでも梅本体ってなかなか無い気がするけど、アメリカで、よくあったねーー!
ReplyDeleteお酢!?
すっぱくなる??
いつもばばは入れてたのかなー?
MIMIさん。初めてお酢を入れてみたんだけど、あんまり酸っぱくなかった。酢の酸っぱさよりも、やっぱり梅の酸っぱさ!!が強いよー。でも、お砂糖も入れてるから、程よい感じで、夏にはさっぱりでいいねー。
ReplyDelete