Sunday, May 31, 2015

梅ジュース Chinese Plum(Ume) Juice

 金曜日に日本食スーパーで梅をゲット。あまりアメリカの店頭で見ないので、とってもラッキー!!
I was very lucky to find Ume (Chinese Plum) at a Japanese grocery store on Friday since it's rarely sold in stores in USA.

まずは梅を洗って一晩冷凍しました。そして、蜂蜜とお砂糖と共にビンの中へ。後でお酢を加えるかもしれません。ジュースが飲めるまで1週間は待たないといけませんね。楽しみだなー。
I washed the plums and froze them overnight first, then I put them in a jar with honey and sugar.  I might add some vinegar later.  It will take at least a week before the juice is ready to drink.  I am so excited!

2 comments:

  1. 日本のスーパーでも梅本体ってなかなか無い気がするけど、アメリカで、よくあったねーー!

    お酢!?
    すっぱくなる??
    いつもばばは入れてたのかなー?

    ReplyDelete
  2. MIMIさん。初めてお酢を入れてみたんだけど、あんまり酸っぱくなかった。酢の酸っぱさよりも、やっぱり梅の酸っぱさ!!が強いよー。でも、お砂糖も入れてるから、程よい感じで、夏にはさっぱりでいいねー。

    ReplyDelete

雪だるま? Snowman?

 今頃こんな所で何やってるのー???😅🤣🤣🤣 What are you doing here now???? 😅🤣🤣🤣🤣