Monday, February 23, 2015

豆乳ヨーグルト Soy Milk Yogurt

 こちらでたいそう大事そうに毛布に包まれているのは、豆乳ヨーグルトになるであろう物が入った瓶。寒い季節はヨーグルトを作る適温を保つのが大変です。初めての試みどうなるかな?
What is wrapped carefully in this blanket is the bottle containing soy milk yogurt to be.  It's hard to keep the right temperature to make yogurt especially during the cold season.  How will this first attempt to make soy milk yogurt turn out?

こちらが今朝作った豆乳と市販のヨーグルトを混ぜたもの。
This is the mixture of store-bought yogurt and the fresh soy milk I made this morning.

良く友達が、私が良く料理をすると言いますが。。しますけど。。私が楽しんで作る物は、ヨーグルトとか味噌とか天然酵母パンとか、実験的要素のある物。普段の料理はそう好きではない。。。
My friends tell me that I do a lot of cooking.  Maybe I do, but the things I really enjoy cooking are the things that have the elements of science experiments, such as yogurt, MISO, fruits yeast bread.  I don't particularly enjoy every day cooking...

4 comments:

  1. 体に優しそう。
    秋子さんは、普通の主婦は作らないものを作っちゃうのよね。それは、理科の実験的感覚かしらん。

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  2. Miyukiさん。そうなんです。変化を観察するのが楽しいんです。

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  3. 確かに、普段の料理より、こっちをやる方がマミっぽい!

    普段の料理で混ぜるときフラスコとか使ったらたのしそうーーー 笑

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  4. MIMIさん。うんうん、確かに、フラスコとか使ったらめっちゃ盛り上がって楽しいかもー!!ついでに、ちたんにもらった研究室の白衣でも着てやろうか?!(^O^)

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雪だるま? Snowman?

 今頃こんな所で何やってるのー???😅🤣🤣🤣 What are you doing here now???? 😅🤣🤣🤣🤣