Friday, February 27, 2015

失敗。。 Failed...

 豆乳ヨーグルトを作る試みは失敗。ただのヨーグルトと豆乳のミックスのまま。。やっぱり温度が低過ぎたのかな。。。
The attempt to make soy milk yogurt failed.  It just stayed as the mixture of yogurt and soy milk.  Maybe the temperature was too low...

フルーツ酵母もヨーグルトを使って作ろうと思ったパン用酵母も失敗。発酵に最適な温度は25〜35度くらい。今週の我が家の室内の平均温度は20度くらいだったから、暖かさが充分じゃなかったかなー。。。
The fruit yeast and the bread starter I tried to make with yogurt failed as well.  The ideal temperature for fermentation is about 80-90F.  The average temperature in my house this week was around 70F, so I guess it wasn't warm enough.

豆乳もヨーグルトも捨てるのはもったいないから畑に入れました。身体の営養にはならなかったけど、畑の営養になった。
I didn't want to waste the soy milk and yogurt, so I threw them into my garden.  They didn't nourish my body, but they nourished my garden.  

2 comments:

  1. お風呂に入れたらどう??
    家はヨーグルト作るとき、お風呂に入れてるけど。。。

    温かさが足りないか???

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  2. MIMiさん。アメリカのお風呂は日本のと違って、すぐにさめちゃうんだよねー。。でも、確かに試してみるか。。?!

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雪だるま? Snowman?

 今頃こんな所で何やってるのー???😅🤣🤣🤣 What are you doing here now???? 😅🤣🤣🤣🤣