The attempt to make soy milk yogurt failed. It just stayed as the mixture of yogurt and soy milk. Maybe the temperature was too low...
フルーツ酵母もヨーグルトを使って作ろうと思ったパン用酵母も失敗。発酵に最適な温度は25〜35度くらい。今週の我が家の室内の平均温度は20度くらいだったから、暖かさが充分じゃなかったかなー。。。
The fruit yeast and the bread starter I tried to make with yogurt failed as well. The ideal temperature for fermentation is about 80-90F. The average temperature in my house this week was around 70F, so I guess it wasn't warm enough.
豆乳もヨーグルトも捨てるのはもったいないから畑に入れました。身体の営養にはならなかったけど、畑の営養になった。
I didn't want to waste the soy milk and yogurt, so I threw them into my garden. They didn't nourish my body, but they nourished my garden.
お風呂に入れたらどう??
ReplyDelete家はヨーグルト作るとき、お風呂に入れてるけど。。。
温かさが足りないか???
MIMiさん。アメリカのお風呂は日本のと違って、すぐにさめちゃうんだよねー。。でも、確かに試してみるか。。?!
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