またまた食べ物の話でごめんなさ〜〜い。食いしん坊の私ですから。。ついつい。。
赤いパプリカが安売りだったので沢山買ってきて、大好きな一品を作りました。スペイン人のお友達に教わった大好きなレシピです。シンプルで栄養があって美味しい。作り方は焼きなすと同じ。パプリカを焼いたら(皮が焦げるくらい)皮と種をとって細く切り、オリーブオイルとにんにくで炒め塩で味付け。
オーブンがとてもいい感じに暖まっていたので、何かついでに作ろうと、バニラシフォンケーキを作ったら、黄身が二つ余っちゃって。。。もったいないからと、何か考えたら、プリン!プリンは黄身を多めに使う事が多いレシピ。だからぴったり。そんなこんなで、オーブンを2時間以上も使いっぱなし。部屋が温かくなったので、エアコンを少し強くして。。。なんだかちょっと来月の電気代が心配になってきた。
Red pepper was on sale, so I bought a lot of them to cook our favorite recipe given by my very good friend from Spain. Very simple, very nutritious and tasty. Just roast the pepper (almost burn the skin). Remove the skin and the seeds. Cut them into strips. Stir fry with olive oil and garlic. Season with salt.
My oven was really hot. I thought I should do some baking since it was nicely heated. So, I decided to make a vanilla chiffon cake, then two egg yolks were left. I didn't want to waste them, so I thought of making something with those egg yolks. Pudding was the perfect recipe, because they always use extra egg yolks.
Oven was on for over two hours and the room got warmer, so we turn the AC higher. Now I am concerned about our next electricity bill.
I do the oven vs air-con thing too. I figured if I was going to sweat to clean the house or cook, I experience more "joy" when I'm not too hot and sticky! Shocking profile picture, by the way. Do not mess with Mrs Chan!
ReplyDeleteまたまたおいしそう!
ReplyDelete私もシフォンケーキは良く作るけど、余った卵黄は数日間、冷蔵庫の肥やしに。
気が向いた時にはダメになっている。。。
一度にいろいろ作っちゃうなんて、さすが!
パプリカのレシピは近いうちに試してみるね!