Sunday, July 28, 2013

おやき Oyaki

こちらは「おやき」。小さい頃から食べてきた味です。
This is "OYAKI."  The flavor that I grew up with.

家でも作りますが、今回は村にあるこちらのお店で買って来ました。
We make them at home, but we bought them from this store in our village.

中身は、茄子やミックス野菜、そして味噌。
Fillings are eggplants, mixed vegetables and Miso.

野菜を小麦粉の生地で包んでさっとフライパンで焼きます。
Wrap the vegetable fillings with flour dough and lightly pan-fry them.

 そして、灰の中に入れます。
Then, put them into the ashes.

熱い灰の中でぬくぬくとゆっくり焼けているおやき達!
Those OYAKIs are slowly cooked in the hot ashes.

1 comment:

  1. 懐かしい料理ですね。
    食べたことがあるような無いような。
    美味しそうー。

    アメリカでも作れるかしら?
    でも灰が無いのでつくれないかな。。。

    ReplyDelete

雪だるま? Snowman?

 今頃こんな所で何やってるのー???😅🤣🤣🤣 What are you doing here now???? 😅🤣🤣🤣🤣