Sunday, October 7, 2012

栗ごはん! Chestnut Rice.

今は10月、秋なはず。でも、シンガポールにいると季節感がありません。秋は、栗、柿、梨、などなど。。日本にいたら、秋の美味しい物が沢山スーパーで買えるはず。先日、スーパーで栗を見つけたので、栗ごはんを作りました。美味しかったー!!
小さい頃家の庭に大きな栗の木があって、秋になるといつもそれを拾って、茹でて食べていました。栗は私の大好物。
Now is October and it supposed to be autumn.  But, we cannot experience the clear four seasons here in Singapore.  If I was in Japan during this season, I could get chestnuts, persimmons, pears and all other yummy seasonal foods in grocery stores.   The other day, I found chestnuts in a store, so I bought some and made chestnut rice.  It was delicious!  When I was a kid, our family had a big chestnut tree in our backyard and I used to pick up a lot of chestnuts, boiled them and ate.   Definitely, chestnut is one of my favorite food.

あ、こちらは、苦瓜。こんなに伸びてきました。
Oh, here is our bitter melon.  They are growing!!

4 comments:

  1. やっぱり、四季があった方が、楽しいよね。

    ゴーヤ順調に大きくなってますね!

    栗ご飯っていうか、もち米が好きだな~。

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  2. 美味しそうねー。
    もち米と炊いたの?

    私も栗ご飯大好きです。こちらでは余り美味しい栗に出会わないので殆ど買わないです。というか買えないです。いつもがっかりでしたから。

    家の周りで栗拾い、私も少しだけ覚えてますよ。

    ゴーヤちゃんと育ってますね。楽しみだね。

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  3. そうです。四季があった方がいいですーー!
    ゴーヤ、何とか実になると良いんだけど。。。

    はい、これは、餅米と普通のお米を半々くらいで炊きました。やっぱり、餅米が入ると美味しいですね!

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  4. Chestnut rice looks delicious! Can you share the recipe with me? I love chestnuts, too. I first had them in Singapore.

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雪だるま? Snowman?

 今頃こんな所で何やってるのー???😅🤣🤣🤣 What are you doing here now???? 😅🤣🤣🤣🤣